top of page

Datum: 26 mei 2024. Ticket info hier.

v111  blauw groen 96DPI_edited.jpg

Vrij Baan!

Familieopstellingen

voor ondernemerssucces

Maak de weg vrij voor jouw ambities met Vrij Baan: Familieopstellingen voor ondernemers.

Lijkt succes altijd net buiten bereik of saboteer je jezelf door nooit iets af te maken? Heb je altijd hetzelfde gedoe met je team, voel je grote schuld bij elke uitgaande factuur of wil je jouw visie helder hebben?  

Als dat wat je in de weg zit, een hardnekkig patroon vormt, dan heb je grote kans dat er systemisch iets vrij gemaakt kan worden.

 

Vrij Baan zijn dagen waarin we in een intieme groep systemisch aan de slag gaan met merk-, ondernemers,- en ambitievraagstukken als startpunt.

 

Nieuw voor je? Iedereen 'kan' het, je bent welkom. 

Road Trip Vibes
Shortcut naar de tickets:
UITVERKOCHT

Je doet mee als representant en brengt (als je wilt) zelf ook een vraag in.

Je ambities waarmaken dankzij familieopstellingen, hoe dan?!

Familieopstellingen waren lang verbannen tot de zweverig-hoek. De westerse wereld houdt namelijk van vooruitgang vanuit het hoofd en minder vanuit het lijf, gevoel en intuïtie. Gelukkig weten veel mensen nu dat er meer is. En dat geeft ons een groter arsenaal aan tools om ons gedoe aan te gaan en de weg vrij te maken naar onze ambities.

In 't kort:

Wat is systemisch werken?

Je familie van herkomst vormt een systeem. Je sportclub, netwerkgroep of vriendenclub... allemaal systemen. ​Als we systemisch werken, dan gaan we ervan uit dat veel van onze hinderende patronen, (onbewuste) overtuigingen en gedragingen worden beïnvloed door deze systemen. Belemmerende gedachten, gevoelens en gedrag zijn ergens een oplossing voor, maar vaak niet voor iets van jouzelf. ​Als we systemisch werken dan betrekken we de relevante systemen om informatie op te halen over dat wat jou dwars zit en om te onderzoeken waar en hoe er meer vrijheid in jouw beweging kan worden gecreëerd.

Wat zijn familieopstellingen?

Een opstelling is een ruimtelijke uitbeelding van jouw vraagstuk. Familieopstellingen zijn een vorm van systemisch werken. Door in de ruimte mensen delen van jouw systeem te laten representeren, krijg je direct inzicht in hoe die bottleneck eruit ziet, werkt en waarom ie er is.  'Spelen deze mensen dan een rol, zoals op toneel?' Nee. Het wonderlijke is dat ze gebruik maken van een veld vól informatie. Sta er niet van te kijken als je een onbekende precies ziet doen wat jij zelf nou altijd doet! Opstellingen worden, als het goed is, begeleid door een professionele begeleider. That's me.

Waarom de focus op ambities?

Het is geen luxe om aan je ambities te werken. Want dankzij jouw drive, ben jij van betekenis voor de ander. Daarbij is het waarmaken van ambities en daarmee groei (van jouzelf, je organisatie, en de mensen die jij helpt) waar ik 's ochtends met veel plezier voor mijn bed uit kom. Ambities zijn een ingang. Je zult zien dat er altijd familie-zaken naar boven komen tijdens de opstellingsdagen. Soms blijkt het familie-systeem invloed te hebben op de voortgang van de betreffende ondernemer of professional. En soms gebruiken we de systemische ruimte om een heel praktische vraag te onderzoeken: "Moet ik A of B kiezen?" (Dit zijn de snap shots waar je straks over leest). Kortom: bij groei is iedereen gebaat, en dus ook bij vrije ambities.

De Vrij Baan opstellingsdagen

Elke Vrij Baan opstellingsdag in Den Haag duurt van 10.00 - 16.45 uur (inloop vanaf 09.30) en heeft de volgende ingrediënten:

  • Kennismaking: Met de groep & met systemisch werken.

  • 2 grote opstellingen: Voor deelnemers met een specifieke casus.

  • Constellation Snapshots: Speciaal voor representanten: korte, krachtige opstellingen waarin we to-the-point vragen behandelen. Een snelle informatie-download om direct mee aan de slag te gaan.

  • Pauzes: Voldoende tijd voor jezelf.

  • Afronding: Gezamenlijke vooruit- en terugblik.

Of je nu meedoet als vraaginbrenger of representant, je mag er altijd vanuit gaan dat jij de voor jou op dat moment relevante informatie ophaalt. 

Laat deze ondernemers je hun ervaring vertellen:

“Fanny, de speelsheid waarmee jij je in het coachveld beweegt is een genot om naar te kijken. In combinatie met je systemische gevoeligheid en je eigen creativiteit, is het een feest om door jou gecoacht te worden.”

Bastiaan Baeten

“Zelf bekend met de systematische principes maar vooral met jouw waarde, sensitiviteit en diepgang. Als ondernemer zijn persoonlijke blokkades ook vaak je professionele blokkades.”

Amanda Maxime

Amanda Maxime.jpeg

“🤩 nou jij als ondernemer kan dit heel goed. En uit eigen ervaring, als ondernemer en als altijd bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling kan ik dit aanbevelen.”

Bob van der Vlist

Bob van der Vlist Merkzin.jpeg
Marit Laan

Met haar 3D kunstwerken geïnspireerd door de dynamieken van familiesystemen, brengt Marit een reminder aan onze systemen en een ode aan alle generaties.

Marit werd opgeleid door Parre & Deden in Nijmegen, zwaargewichten in het vak van systemisch werk en familieopstellingen.

De facilitatoren:

Fanny Evers

Fanny is NOBCO/EMCC gecertificeerd Senior Coach Practitioner, opgeleid als systemisch coach en als HypnoConstellation Practitioner.

Haar grote drijfveer is helderheid veroorzaken, zodat mensen en organisaties kunnen groeien. Door haar jarenlange ervaring als merkstrateeg zijn haar voelsprieten voor wat de kern van een verhaal is en wat iemand persoonlijk drijft sterk ontwikkeld. 

Marit Laan 2_edited.jpg

Jouw ondernemerschap is een ontdekkingsreis

Blijft die ene beer telkens opdoemen, welke weg je ook inslaat?

Ontmoet 'm dan eens in een opstelling en ontdek wat hij je te vertellen heeft.

Locatie: Yoga Studio & Prakijk Corazon, Goudenregenstraat 89 in Den Haag.

Tijd: 09.30 (inloop) / 10.00 - 16.45 uur

Deelnemers: 2 vraaginbrengers (je representeert ook), 7 representanten, 1 of 2 begeleiders.

Inbegrepen: thee, sapjes & snacks. (zelf lunch meenemen)

Type tickets

  • CASE Tickets = Gegarandeerd een eigen opstelling voor jouw vraagstuk. Pilot prijs: € 75,- 

  • REP Tickets = Deelname als representant met mogelijk een constellation snap shot.
    Pilot prijs: € 25,- (alle prijzen zijn ex. btw). 

 

DATA & TICKETS

Klik op de link om te kijken of jouw ticket nog beschikbaar is:

Zondag 26 mei 2024

LET OP: Aanmelden kan t/m zondag 19 mei.

12 Fanny Evers 2022.jpg

DATA & TICKETS

Maak Vrij Baan! 
Boek jouw plek.

Data en Tickets

“Dat was een grote informatie download. Het bevestigt wat er telkens gebeurt en ik weet nu wat me te doen staat.”

Ondernemer na haar Brand Constellation Snap Shot

Q&A

Wat is verschil tussen een vraag inbrengen en representeren?

“Wat heb ik aan een opstellingsdag, als ik niet mijn eigen vraag inbreng?”

Je hebt zo te zien nog nooit een professionele opstellingsdag meegemaakt, dus die uitnodiging staat;) 

Want als representant neem je wel degelijk jouw thema's en vraagstukken mee. Al jouw systemen reizen met je mee. En laat de vraaginbrenger nou zélf mensen aanwijzen om de delen van haar of zijn vraagstuk te representeren. En zo stap jij in rollen waar je zelf ook te leren en ontwikkelen hebt

 

Zo sta ik vaak voor zelfstandigheid en ondernemerschap. Maar ook voor de boosdoener. Dat raakt aan mijn thema's. Sterker nog, een van mijn grootste inzichten kwam toen ik naar een opstelling kéék!

Normaal gesproken hebben representanten geen eigen opstelling, maar bij Vrij Baan doen we dat anders: we kiezen enkele concrete vragen uit voor een eigen Constellation Snapshot. 

👍

“Die representantenrol klinkt heel volledig, waarom zou ik mijn eigen vraagstuk inbrengen?

Omdat jouw vraagstuk eigen, specifieke, onverdeelde aandacht verdient.

Omdat je ergens al lange tijd tegen aanloopt. En
heel veel hebt geprobeerd. Maar het niet opgelost krijgt.

Omdat je al meerdere keren hebt gerepresenteerd (hoeft niet hoor), of een keer een tafelopstelling hebt meegemaakt en nu eens wilt ervaren hoe dit is.

Omdat je jouw onderneming en ambities serieus neemt.

Omdat je issue te groot voelt om in je eentje op te lossen.

Kortom: omdat je het waard bent. (Je ambities knikken nu driftig mee)

Navigeer soepel naar jouw stip op de horizon.

Maak vrij baan, dat lucht op.

bottom of page