Image
Top
Navigation

Over Fanny

Helderheid scheppen en van daaruit organisaties en ondernemers de tools geven om hun merk sterk uit te dragen. Daar word ik blij van. Met een achtergrond in PR en communicatiestrategie op zowel commercieel als non profit gebied, combineer ik een commerciële blik moeiteloos met de zachte kant van communicatie.

Say no more, ik wil nu contact

DOING BUSINESS FOR GOOD

Graag investeer ik mijn kennis en energie in organisaties en ondernemers die producten en diensten op de markt brengen, waar de wereld en de mens beter van worden. Zo ontwikkelde ik de branding voor Dopper in start-up fase. Ik zette de eerste communicatieschreden voor de World Port Hackathon, waar tientallen oplossingen worden ontwikkeld met open data van haven gerelateerde bedrijven. TrueKinetix kon dankzij onze samenwerking het verhaal van hun sportinnovatie beter vertellen. Ook werkte ik aan de rebranding van OLCO, een grote speler in maatschappelijk vastgoed, een organisatie die ervoor zorgt dat honderden mensen fijn en veilig kunnen sporten en naar school gaan.

BRAND COACHING OF BRANDING TRAJECT?

Een volledig branding traject is niet altijd aan de orde. Misschien heb je jouw branding al op de rit, of is er geen budget voor een groter traject. Gelukkig kun je mijn expertise ook inzetten in de vorm van brand coaching. In 1-op-1 sessies ondersteun ik ondernemers bij de communicatiekant van hun dromen, uitdagingen en dilemma’s. Soms start zo’n samenwerking met een Why Discovery. En hoe dan ook bied ik een gratis telefonische intake van 30 minuten aan waarin we ontdekken of en hoe ik je kan helpen.

WERKWIJZE

Kansen zijn er altijd. De kracht van sterke merken is dat ze weten welke kansen echt bijdragen aan hun product of dienst. Zodat ze kansen creëren en inspringen op de juiste ‘fantastische gelegenheden’. In nauwe samenwerking met mijn klanten en creatieve partners, schep ik hiervoor de kaders. Ik ben scherp, deel makkelijk, combineer sterk strategisch inzicht en creativiteit en werk graag op een informele toon samen.

METHODIEKEN

De volgende methodieken kunnen aan de orde zijn tijdens een (volledig) branding traject:

 • Creatieve exploratie sessies met hele of deel van team
 • Creatieve exploratie sessies met (potentiële) gebruikers
 • Exploratief marktonderzoek (bureau of veld)
 • Strategische sessies in kleine beslisgroepen
 • Kitchen table reviews voor team en beslissers
 • Testen concepten met (potentiële) gebruikers

Ik ben goed bekend met methodieken als Design Thinking, Prototyping, Iteratieve productontwikkeling, User Centered Design en talloze Brainstorm methodes.

PROCES

Merkbouwen kent vaste processen. Het is aan mijn klanten om die processen te vertrouwen en zich eraan te committeren. Het is aan mij om de stappen goed uit te leggen, in te plannen en vorm te geven. Maar ook is het aan ons samen om te bepalen waar hulp nodig is.

Grofweg doorlopen we de volgende stappen tijdens een branding traject. Het liefst betrek ik ook medewerkers bij dit proces, of geef ik mijn opdrachtgevers tools om dit zelf te doen:

 1. Extern onderzoek (naar doelgroep, concurrenten, inspirerende afwijkende voorbeelden en marktkansen)
 2. Intern onderzoek (naar ambities, drijfveren en cultuur)
 3. Merkstrategie (vanuit onderzoeksconclusies & creatief proces)
 4. Merk conceptontwikkeling (in samenwerking met ontwerpers)
 5. Merk conceptuitwerking (brandbook en branding toolkit)
 6. Ontwikkeling communicatiemiddelen (zoals een website of beursdeelname)
 7. Implementatie communicatiemiddelen en -strategie
 8. Doorontwikkeling communicatiestrategie & planning
ONLINE

Online speelt al sinds het eerste modem gepiep een grote rol in mijn leven. Ik had het geluk dat mijn vader als informatiedeskundige bij een grote bank werkte en we dus al vroeg beschikten over computer en zodra het mogelijk was: internet toegang (Netscape, weet je nog?). In 2004 studeerde ik af met de scriptie ‘PR Online’ waarin ik pre-social media een kader presenteerde waarin organisaties in de nabije toekomst online met hun peers in contact zouden komen. Inmiddels is de scriptie dik ingehaald en adem ik online zonder de waarde van fysieke ontmoetingen uit het oog te verliezen.

PRIVÉ

Naast merkbouwen is er een hele boel tijd voor mooie andere dingen! Sport is onmisbaar voor me (krachttraining, met racefiets de duinen in), er staat altijd wel een grote reis in de droomplanning en samen met mijn man heb ik de zorg over 60+ huiskamerplanten die in onze home jungle van gekkigheid niet weten hoe hard ze moeten groeien.

Yes, ik wil contact & koffie!