Licht Yoga & Coaching | Merkstrategie

Hoe je in de volle yogawereld, altijd je eigen plek kan vinden.

De wereld van yoga én van coaching is druk bezet. Dat kan als kleine yoga studio benauwend voelen. Je bent zo gedreven bezig met je programma, je eigen scholing, jouw online lessen tijdens de pandemie... Maar er komen te weinig mensen op af en je hebt het gevoel dat je telkens naar woorden zoekt als iemand je vraagt "Wat doe jij precies?" Dat was voor Mirjam Benard het moment om samen met mij te werken aan de merkstrategie & basis communicatie Licht Yoga & Coaching. En daar bleek veel meer te vertellen dan ze deed!

'Waar ben je van?'

Dat is natuurlijk een hele platte vraag. Maar wel essentieel. Waar ben jij van? En net zo belangrijk: waar ben jij niet van? Voor Mirjam geldt dat zij een unieke combinatie in huis heeft die haar onderscheidt ten opzichte van andere yogadocenten en coaches. Haar eigen achtergrond in de zorg maakt haar yoga & coaching praktijk geschikt voor zorgverleners èn cliënten. Een markt waar de yoga uitgangspunten enorm veel lucht en gezondheid kunnen brengen. En dáár is Mirjam van.

Tagline: de belofte in 1 zin

De essentie van Licht Yoga & Coaching wordt samengevat in de zinnen 'Helder Voelen. Lichter Denken.' Het lucht op om zo'n korte omschrijving te hebben die zoveel zegt. En adem uit..... 

Live sessies & praktische communicatie

Mirjam en ik zagen elkaar tijdens een aantal live-sessies waarin we de kern van het merk en haar verhaal en waarden bloot legden. Vervolgens was het belangrijk dat deze basis een vertaling kreeg naar buiten toe. Zonder budget voor ontwerper of webbouwer, schakelden we zo dat haar bestaande Wordpress website geladen werd met de juiste informatie (in een verbeterde structuur). Ook heeft Licht Yoga & Coaching nu vier flyers die de verschillende doelgroepen aanspreken, en die bij zowel huisartsenpraktijken als lokale koffietentjes te vinden zijn.

 

DIY Merkstrategie
De grote les uit deze case is: je hoeft geen tienduizenden euro's uit te geven om jouw merkverhaal en communicatie een upgrade te geven. Bedenkt goed welk onderdeel je zou kunnen aanpakken om te versnellen en betrek daar dan een expert bij.