Image
Top
Navigation

Find Your Why | Sterker ondernemen vanuit jouw diepste drijfveer

Elk mens heeft een Waarom. Jouw Waarom komt voort uit je karakter en jouw persoonlijke ervaringen. Het is jouw grootste drijfveer. 
 
Jouw Waarom kennen geeft heel veel helderheid: je weet wat er ónder al jouw ‘losse’ activiteiten ligt. Je kunt naar buiten toe beter uitleggen hoe alles wat je doet verbonden is; je verhaal als ondernemer wordt logischer.⁠
 
Ken je je Waarom, dan vormt dat het kompas waarmee je navigeert door al je ideeën, kansen, relaties en beslissingen. Ben je klaar om jouw Waarom te ontdekken?
 
Plan meteen jouw Why Sessie in

 

Mireille Duiven Lucky Lois
“Fanny heeft in 1 dag mijn ‘why’ en ‘how’ weten vast te leggen volgens de methode van Simon Sinek. Dat deed ze door goed te luisteren naar mijn levensverhalen, rake vragen te stellen, door het analyseren van de verhalen en selecteren van thema’s, en ten slotte het formuleren van mijn ‘why’ en ‘how’. Ik ben er super blij mee. Het geeft houvast om dicht bij mezelf te blijven in mijn ondernemerschap. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om met haar te werken. Ik gun het iedereen en beveel haar daarom van harte aan.” Mireille Duiven, ontwerper en eigenaar Lucky Lois
 

 

OVER FIND YOUR WHY

Simon Sinek

© Simon Sinek

De Golden Circle presentatie van Simon Sinek is een van de best bekeken TED talks. Hij laat ons zien dat sterke merken als Apple en persoonlijkheden zoals Martin Luther King iets gemeen hebben: zij communiceren vanuit hun Waarom. Zijn why-how-what model heeft het denken over ondernemen radicaal verandert. Maar ja, je kunt niet zomaar de Why van Steve Jobs op jezelf plakken. De vraag is: hoe kom je achter jouw eigen grootste drijfveer? En wat kun je ermee? Ik leg het hieronder verder uit.

 
HET BOEK: FIND YOUR WHY
find your why boek

De methodiek waarmee Sinek je jouw Waarom laat ontdekken, is in 2017 beschikbaar gemaakt in de publicatie Find your Why. Het boek is zo ingericht dat je met een welwillende vragensteller jouw Waarom kan vinden in een dag.

Ervaring leert dat de juiste vragen stellen, aanvoelen waarop doorgevraagd moet worden, rode lijnen zien, scherp samenvatten en naar een conclusie loodsen best een pittige taak is. Daar komt mijn expertise bij kijken. En daar ligt de meerwaarde van het inschakelen van een professionele begeleider in plaats van bijvoorbeeld je tante of een enthousiaste collega.

 

WHY DISCOVERY INDIVIDUEEL

“In één dag mijn Waarom vinden? Dat klinkt te goed om waar te zijn!”

Dat is het ook. Wat helpt, is dat jij jouw Waarom al vanaf je geboorte aan het vormen bent. Jouw grootste drijfveer is er al, we moeten hem alleen nog zichtbaar maken in de zee van ervaringen, wensen, waarden en activiteiten.

Voor wie is de individuele Why Discovery?

“Ik heb mijn bedrijf vaarwel gezegd en sta op het punt een nieuwe onderneming als ZZP’er te starten. Ik heb ideeën over wat ik ga doen, maar ik zoek de onderliggende verbinding tussen al mijn ideeën en acties.”

“Ik ben twee jaar geleden voor mezelf begonnen en wil werken aan een mooiere wereld. Maar op de een of andere manier krijg ik geen energie van de opdrachten die ik doe. Hoe verander ik dat?”

“Ik heb zoveel ideeën en er komen zoveel kansen op me af, ik heb een kompas nodig waarmee ik beter kan bepalen wat ik wel en niet aangrijp.”

Zomaar een aantal vragen die het startpunt van een Why Discovery vormen. Ik help veel (zelfstandig) ondernemers, omdat hun Waarom vaak het startpunt van hun branding en communicatie vormt. En laat dat nou net mijn expertise zijn;)

 

Danny den Hartog Find Your Why Fanny Evers“Fanny heeft mij geholpen met een WHY sessie, om mijn diepe drijfveren te achterhalen zodat ik beter in mijn kracht kon staan. Ik heb Fanny leren kennen als een super bevlogen, enorm fijn en prettig persoon die supergeïnteresseerd is in de ander, ik vind dat echt een superpower die maar weinig mensen hebben.”
Danny den Hartog, international business coach.
 

 

 
Hoe werkt het?

De Why Discovery duurt 5 tot 7 uur en centraal staan jouw eigen belangrijkste ervaringen. Het resultaat is jouw Waarom gevat in een korte zin en uitgewerkt in jouw Hoe’s. Zo wordt jouw Why Discovery geen zweverige activiteit, maar een persoonlijke en verdiepende sessie met concreet resultaat. Je kunt er de volgende dag meteen mee aan de slag. 

Wat kost het?

Find your why sessie individueel, locatie Den Haag, van 10.00 tot ca. 16.30 uur:

€ 725,-, ex. btw. voor ZZP’ers & start-up ondernemers
€ 825,- ex. btw. voor MKB+
€ 880,- incl. btw voor niet-ondernemers, privé personen

Bij deze prijs zijn inbegrepen:
– Professionele begeleiding van jouw Why Discovery;
– Koffie, thee, heerlijke lunch & lekkers;
– Presentatie met jouw Waarom en Hoe na afloop van de sessie (Keynote bestand waarin je zelf verder kunt werken);

Plan gelijk jouw Why Sessie in